Тийм билдинг игри за изграждане на екипа

Тийм билдинг игрите са сравнително ново понятие за родния бизнес, включващо различни дейности целящи да изградят един добър и сплотен екип.

Психолозите разработили тийм билдинг игри с идеята прозорливо са усетили необходимостта от външна намеса, която да заздрави работния колектив. Събирайки добри специалисти в един екип съвсем не е достатъчно, за да работят те ефективно заедно. Представете си един футболен отбор, селектиран от най-добрите играчи, ако всеки от тях се стреми да играе сам за себе си и да изпъкне, няма да се получи силен мач.

Трудно е да накараш отделните личности да работят заедно мотивирани от колективната цел, особено ако те вече са утвърдени и доказани специалисти. А, за да е ефективна работната верига всяка бръмка е важна, всеки елемент и всеки щрих.Точно върху това акцентират тийм билдинг игри.

Ако дейността на едното звено куца, то това ще се отрази на целия работен процес. Това е стратегията на тийм билдинг игри– да накара всяко звено от веригата да работим в синхрон с останалите. За тази цел се провеждат различни инициативи, игри, приключения и екстремни изживявания.

Макар това да са забавления, тяхната цел всъщност е да подобри работната атмосфера. Авантюристичният дух на изживяванията събуждат откривателя във всеки един от участниците, създава чувство на взаимна подкрепа и разбиране. Търсенето на аналитични решения, необходимостта от бързина и гъвкавост, непредвидимите ситуации и загадки карат хората да работят в тандем. Учейки се да разчитат един на друг в една непозната среда, участниците откриват приятел във всеки един от колегите си, чрез тийм билдинг игри това приятелство значително ще подобри работната среда в последствие.

тийм билдинг игри
Тийм билдинг игри сплотяват

Тийм билдинг игри спомагат за изграждането на сплотен и успешен екип, който спестява време от напразни усилия за изясняване на отношенията и потушаване на междуличностни конфликти.

Не се колебайте да изберете най-интересната за вас програма от нашите тийм билдинг игри