Снимане на филм

Един иновативен начин за сплотяване на колектива, за развиване на логическото и творческото мислене, за всеобщо забавление и приятно изживяване.

Разделяме ги на 2 отбора и им даваме всичко необходимо, за да напишат комедиен сценарий.  Може да им дадем класически сценарий на някоя постановка и те да изрязват сцени от нея и да го моделират….

Всеки един колега ще може да се изяви като сценарист, режисьор, оператор, дизайнер на костюми и актьор.

Всички заедно ще имате възможност да изберете какво да реализирате, било то късометражен филм,реклама,кратки новини,които може да бъдат с хумористичен характер или може би ще изберете заснемането на  кратък филм,за това как би могло да изглежда бъдещето на вашата фирма в перспектива.

Ако все пак сте се спрели на филм, ние ще изпишем сюжета- с около 10 изречения и  ще припомним историята на филма. Ще го прочетем на всички групи.

После ще преминем към раздаване на материали:

Сценарии- средства за писане, където ще опишат резултата от брейнсторминга на групата.  След това ще им бъде показан модел на професионален сценарии, по който ще могат да изпишат тяхната версия.

Вторият етап ще бъде репетицията. Ще се изговорят и научат репликите на всеки участник, както и как да аранжират сцените в пространството.

Третият етап е избиране и приготвяне на сценичните костюми- перуки, шалове, шапки,  очила, прически, грим и всичко необходимо на участниците да влезнат в роля.

Предпоследният етап е генерална репетиция на  филма. Все отбор ще има право на 3 дубъла. Финалът е заснемането му. Предлагаме да работим с една професионална камера и оператор, който в рамките на една седмица ще обработи вашият( филм , реклама , или др), след което ще бъде изпратен диск.

Няма проблем да имаме Оскари в техните категории.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.